Pályázatok

Gyártáskapacitás növelés, gépbeszerzés és logisztika fejlesztése a Rolla Metal Zrt-nél

2017

Cégünk a „VEKOP-1.2.3-16 azonosító jelű mikro-, kis-és középvállalkozások versenyképességének növelése Pest megyében” célú hitelprogram keretében támogatást nyert el gyártáskapacitás növelésére, gépbeszerzésre és logisztika fejlesztésére. A támogatás keretében az alábbi eszközöket szereztük be, mellyel a homlokzati nyílászáró gyártás kapacitását és hatékonyságát kívánjuk növelni:

  • UNIMAX MAXION 2T oszlopos fúrógép
  • SCHÜCO sarok rogyasztógép
  • Excenter présgép CDCS 401 PS1
  • DOOSAN G30G vezetőüléses gázüzemű targonca

A támogatás részletei:

Hitelprogram: VEKOP-1.2.3-16 azonosító jelű mikro-, kis-és középvállalkozások versenyképességének növelése Pest megyében.

Kedvezményezett: Rolla Metal Zrt., 2310. Szigetszentmiklós, Petőfi Sándor u. 137., HRSZ: 12902/19. Tel.: 24/887-250 Fax: 24/887-251, E-mail: rolla@rolla.hu

Visszatérítendő hitel összege: 43,29 millió Ft

Hitelszerződés lejárata: 2025. november 15.

 


 

Modern gyártástechnológia bevezetése a Rolla Metal Zrt.-nél
az alumínium nyílászáró gyártás területén.

2014. május 30.

A Rolla Metal Zrt. –nél megkezdődött egy korszerű, modern gyártástechnológiát felvonultató beruházás, amely társaságunk piaci helyzetének megerősítéséhez és növekedéséhez elengedhetetlen. A technológiai fejlesztés egy, az üzemszervezés tekintetében is korszerű, új csarnoképületben kerül elhelyezésre a KMOP 1.2.1-13/B-2013-0017 számú fejlesztési projekt keretében, az Európai Unió támogatásával.

Projekt tárgya: Modern gyártástechnológia bevezetése a Rolla Metal Zrt.-nél az alumínium nyílászáró gyártás területén

Projekt leírása: A Rolla Metal Zrt. a technológiai fejlesztése során növelni kívánja gyártáskapacitását, a gyártott termékek minőségét és a feldolgozható profiltípusok számát a hatékonyságának növelése érdekében, valamint további cél az export piacokra való terjeszkedés lehetővé tétele.

A kivitelezendő gyártósor nagy része CNC vezérelt és összeköttetésben van egy központi szerverrel. Az eddig használt célszoftvereken túlmenően újabb, a gyártást támogató szoftverek kerülnek bevezetésre, amelyek a cégünk által alkalmazott mérnök kollégák munkáját segítik és az egyedi szerkezetek termelékenységét növelik.

A gyártást a már használatban lévő SAP rendszerrel összekötve az egyes szerkezetek kialakításához szükséges profilok egy páternoszter elven működő puffer raktárból automatikusan komissiózásra kerülnek, a kész nyílászárókhoz szükséges egyéb alkatrészekhez hasonlóan, amelyeket egy multiliftes komissiózó rendszer biztosít. A folyamat során a rendszer több ponton visszaellenőrzést kér a téves anyagfelhasználás elkerülése érdekében, ezt pedig a bevezetendő vonalkód rendszer is elősegíti.

A fejlesztéssel a gyártáshoz használt energiafelhasználás és a selejt mennyisége is csökken, ezáltal folyamatunk környezettudatosabbá válik, közelít a fenntartható fejlődés irányelvhez, valamint egyúttal az egyre érzékenyebb piaci helyzetben a költségek csökkenését is eredményezi a kialakításra kerülő korszerű gyártáscsarnokunkban.

Kedvezményezett neve és elérhetőségei: Rolla Metal Zrt., 2310. Szigetszentmiklós, Petőfi Sándor u. 137., HRSZ: 12902/19. Tel.: 24/887-250 Fax: 24/887-251, E-mail: rolla@rolla.hu

Az igényelt támogatás összege: 200 000 000 Ft

Közreműködő szervezet: Pro Régió Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., 1146 Budapest, Hermina út 17.

www.kozpontiregio.hu

 

Ugrás a tetejére