SAJTÓKÖZLEMÉNY

2015.10.28. 13:03

A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési alap társfinanszírozásával valósul meg.

Befejeződött a Komplex Technológiai Fejlesztés a Rolla Metal Zrt.-nél

2015. október 20.

A ROLLA Metal Zrt. a Közép-Magyarországi Operatív Program „Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-kis és középvállalkozások számára” tárgyú pályázat keretében 200 millió forint támogatásban részesült. A projekt összköltsége 408,76 millió forint volt, mely révén modern gyártástechnológia került bevezetésre.

A mintegy 408,76 millió forint költségvetésű fejlesztés Szigetszentmiklóson részben 200 millió Forint európai uniós támogatás segítségével, részben pedig önrész bevonásával valósult meg.

A projekt keretében beszerzésre és telepítésre került egy komplett, CNC vezérelt, profil megmunkáló gyártó technológia sor, amely az üzemszervezés tekintetében is egy korszerű új csarnoképületben került elhelyezésre. Az épület mintegy 12 000 nm-es területen valósult meg, a jelenlegi telephely melletti parcellán. Az építmény egy kb. 4 500 nm alapterületű csarnoképületből, és egy kétszintes, galériás 950 nm-es iroda fejépületből áll.

A technológiai fejlesztés keretében bevezetésre került egy termelésirányító szoftver, különböző modern tervező és kalkuláció készítő szoftverek, új munkaállomások, illetve az IT infrastruktúra erőforrásai az igényekhez mérten bővültek.

A fejlesztés eredményeként az alumínium homlokzati és belső nyílászárók gyártása területén egy olyan modern technológiai sor és gyártás-technológia került kialakításra, amellyel eddig számunkra elérhetetlen külföldi piacokat tudunk megcélozni, bővül cégünk gyártási portfóliója, illetve a hazai piaci részesedésünket tudjuk növelni, amelynek eredményeként az ezen a területen keletkező árbevételünket terveink szerint többszörösére növeljük, ezzel teremtve stabil hátteret a folyamatos innovációhoz és új munkahelyek teremtéséhez. A technológiát egy modern, környezetbarát csarnokban helyeztük el, ami olyan üzemszervezési lehetőséget biztosít a számunkra, amely az egyre élesedő ár érzékeny piaci helyzetben a költségek csökkenését eredményezi, így segítve a versenyképes piaci ár kialakítását.

A beruházásnak köszönhetően már a fejlesztés során 10-15 munkahelyet tudtunk teremteni, várhatóan az üzemi termelés felfutásával további 10-15 új munkahely teremtésére van lehetőség.

Az infrastrukturális és technológiai fejlesztési projekt 2014.05.30 – 2015.10.20. között zajlott; a végső állapotokat tekintve a várakozásoknak megfelelő, kiváló eredménnyel zárult. Bízunk abban, hogy az immáron rendelkezésre álló kapacitásunkat és lehetőségeinket kihasználva export piaci megjelenésünk hamarosan megvalósulhat és további sikereket érhetünk el itthoni és külföldi Partnereinkkel való együttműködés során! A projektről bővebb információt a www.rolla.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető az alábbi elérhetőségeken:
Telefonszám: +36 (24) 887 250
E-mail cím: rolla@rolla.hu